علت و درمان درد سیاتیک تحقیقات کلینیک ایالت کلیولند

سیاتیک زمانی اتفاق می‌افتد که تحریک، التهاب، نیشگون گرفتن یا فشردگی روی یک یا چند اعصاب که از پایین کمر و پاهای شما می‌گذرد، تأثیر می‌گذارد. معمولاً این یک بیماری جدی یا خطرناک نیست و اکثر افراد مبتلا به سیاتیک با گذشت زمان و درمان‌های خودمراقبتی، خودبه‌خود بهبود می‌یابند. اما موارد شدید ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند..

سیاتیک چیست؟

سیاتیک درد عصبی ناشی از آسیب یا تحریک عصب سیاتیک شما است. علاوه بر درد، می تواند شامل سوزن سوزن شدن یا بی حسی در پشت یا باسن شما باشد که ممکن است به پایین ساق پا نیز سرایت کند.( علائم شدیدتر نیز ممکن است)..

عصب سیاتیک شما طولانی ترین و ضخیم ترین عصب بدن شما است. عرض آن تا 2 سانتی متر است (یک پنی ایالات متحده یا یک سکه 1 پنی انگلستان تقریباً به همان عرض است). علیرغم نامش، فقط یک عصب نیست. این در واقع یک دسته از اعصاب است که از پنج ریشه عصبی منشعب از نخاع شما منشعب می شود.

شما دو عصب سیاتیک دارید، یکی در هر طرف بدنتان. هر عصب سیاتیک از یک طرف از لگن و باسن شما عبور می کند. هر کدام از پاها در سمت بدن شما پایین می روند تا زمانی که دقیقاً به زیر زانوی شما برسند. هنگامی که به آنجا می رسند، آنها به اعصاب دیگری تقسیم می شوند که به قسمت های پایین تر از جمله ساق پا، پا و انگشتان پا متصل می شوند.

داشتن سیاتیک به این معنی است که شما می توانید درد خفیف تا شدید را در هر جایی با اعصاب متصل به عصب سیاتیک تجربه کنید. این علائم می تواند کمر، باسن، باسن یا پاهای شما را تحت تاثیر قرار دهد. برخی علائم بسته به عصب(های) خاصی که تحت تاثیر قرار گرفته است ممکن است تا پاها و انگشتان پا گسترش یابد.

انواع سیاتیک

دو نوع سیاتیک وجود دارد. صرف نظر از نوع شما، اثرات یکسان است. انواع عبارتند از:

سیاتیک واقعی این هر شرایط یا آسیبی است که مستقیماً بر عصب سیاتیک شما تأثیر می گذارد.

شرایطی شبیه سیاتیک اینها شرایطی هستند که شبیه سیاتیک هستند، اما به دلایل دیگر مربوط به عصب سیاتیک یا اعصابی که به هم متصل می شوند و آن را تشکیل می دهند اتفاق می افتد.

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی تمایل دارند هر دو نوع را فقط “سیاتیک” معرفی کنند. تفاوت بین آنها معمولاً فقط زمانی اهمیت دارد که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما نحوه درمان آن را تعیین کند.

سیاتیک چقدر شایع است؟

سیاتیک یک بیماری بسیار شایع است. حدود 40 درصد از مردم در ایالات متحده در طول زندگی خود نوعی سیاتیک را تجربه می کنند. به ندرت قبل از 20 سالگی اتفاق می افتد مگر اینکه مربوط به آسیب باشد.

علائم و علل

متخصص کایروپراکتیک، اندرو بنگ، دی سی به برخی از رایج ترین سوالات در مورد سیاتیک پاسخ می دهد.

علائم سیاتیک چیست؟

علائم سیاتیک می تواند شامل موارد زیر باشد:

درد. درد سیاتیک به دلیل فشار روی عصب(های) آسیب دیده ایجاد می شود. اکثر مردم درد سیاتیک را به عنوان سوزش یا مانند شوک الکتریکی توصیف می کنند. این درد همچنین اغلب به ساق پا در سمت آسیب دیده شلیک می کند یا تابش می کند. درد معمولاً با سرفه، عطسه، خم شدن یا بلند کردن پاها به سمت بالا هنگام دراز کشیدن به پشت اتفاق می‌افتد.

گزگز یا سوزن سوزن شدن (پارستزی). این شبیه به احساسی است که وقتی پایی به خواب می‌رود، چون پای ضربدری نشسته‌اید.

بی حسی این زمانی است که نمی توانید روی پوست در نواحی آسیب دیده پشت یا پای خود احساس کنید. این به این دلیل اتفاق می افتد که سیگنال های پشت یا پای شما در رسیدن به مغز شما مشکل دارند.

ضعف عضلانی. این یک علامت شدیدتر است. این بدان معنی است که سیگنال های فرمان عضلانی در رسیدن به مقصد در پشت یا پاهای شما مشکل دارند.

بی اختیاری ادرار یا بی اختیاری مدفوع. این یک علامت بسیار شدید است. این بدان معناست که سیگنال هایی که مثانه و روده شما را کنترل می کنند به مقصد نمی رسند.

چه چیزی باعث سیاتیک می شود؟

سیاتیک می تواند به دلیل هر شرایطی که عصب سیاتیک را تحت تاثیر قرار می دهد رخ دهد. همچنین ممکن است به دلیل شرایطی رخ دهد که بر روی هر یک از پنج عصب نخاعی تأثیر می گذارد که عصب سیاتیک را تشکیل می دهند.

شرایطی که می تواند باعث سیاتیک شود عبارتند از:

فتق دیسک.

بیماری دژنراتیو دیسک.

تنگی کانال نخاعی.

تنگی سوراخ سوراخ.

اسپوندیلولیستزیس.

آرتروز.

صدمات.

بارداری.

تومورها، کیست ها یا سایر رشدها.

سندرم مخروط مدولاس.

سندرم اسب دمی.

عوامل خطر سیاتیک چیست؟

از آنجایی که سیاتیک ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد، عوامل خطر بالقوه زیادی وجود دارد که شامل موارد زیر است، اما به آنها محدود نمی شود:

داشتن آسیب فعلی یا قبلی آسیب به ستون فقرات یا کمر خطر ابتلا به سیاتیک را افزایش می دهد.

فرسودگی طبیعی. با بالا رفتن سن، ساییدگی و پارگی طبیعی ستون فقرات می تواند منجر به گیرکردن اعصاب، فتق دیسک و سایر شرایطی شود که می تواند باعث سیاتیک شود. تست پای صاف برای تشخیص مشکلات کمر رایج است. نقطه ای که درد شروع می شود همان چیزی است که ارائه دهندگان به دنبال آن هستند.

تست پای صاف به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی کمک می کند تا سیاتیک و سایر علل کمردرد را تشخیص دهند.

سیاتیک چگونه تشخیص داده می شود؟

یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند سیاتیک را با استفاده از ترکیبی از روش ها تشخیص دهد. آنها سابقه پزشکی شما را بررسی می کنند و در مورد علائم شما می پرسند. آنها همچنین یک معاینه فیزیکی انجام خواهند داد. آن امتحان شامل موارد زیر خواهد بود:

پیاده روی. سیاتیک اغلب باعث تغییرات قابل مشاهده در نحوه راه رفتن شما می شود. ارائه دهنده شما این تغییرات را به عنوان بخشی از تشخیص سیاتیک بررسی می کند.

تست بلند کردن پای مستقیم این شامل : این می شود که شما روی میز امتحان دراز بکشید و پاهای خود را صاف قرار دهید. آنها به آرامی پاهای شما را یکی یکی به سمت سقف بلند می کنند و از شما می پرسند که چه زمانی شروع به احساس درد یا علائم دیگر می کنید. اینها می توانند به مشخص کردن علت سیاتیک و نحوه مدیریت آن کمک کنند.

سایر بررسی های انعطاف پذیری و قدرت. اینها می‌توانند به ارائه‌دهنده شما کمک کنند تا تعیین کند که آیا عوامل دیگری باعث ایجاد یا کمک به سیاتیک شما می‌شوند یا خیر.

درمان سیاتیک:

درمان سیاتیک معمولاً شامل تلاش برای کاهش درد و افزایش تحرک است. بسیاری از درمان ها کارهایی هستند که می توانید خودتان انجام دهید.

اگر سیاتیک دارید که از بین نمی رود یا شدیدتر است، چندین گزینه درمانی وجود دارد. اگر مورد شما شدید باشد یا سایر درمان ها کمکی نکنند، جراحی ممکن است یک گزینه باشد.

خوددرمانی سیاتیک

بسته به علت، موارد خفیف‌تر سیاتیک معمولاً با خوددرمانی بهتر می‌شوند.

توجه: دردهای متوسط تا شدید، همراه با بی حسی و گزگز یا ضعف عضلانی، همه علائمی هستند که نیاز به مراقبت های پزشکی حرفه ای دارند. شما نباید سعی کنید خود با آنها رفتار کنید.

خود درمانی می تواند شامل موارد زیر باشد:

یخ. کمپرس سرد یا یخ می تواند به کاهش درد و تورم در چند روز اول پس از شروع درد سیاتیک کمک کند. برای این کار می توانید از کیسه یخ یا کیسه ای از سبزیجات یخ زده استفاده کنید (اما همیشه آنها را در یک حوله بپیچید تا از آسیب های ناشی از سرما به پوست خود جلوگیری کنید). هر بار 20 دقیقه سرد و چند بار در روز بمالید.

حرارت. پس از چند روز اول استفاده از سرما یا یخ، به یک پد گرم کننده یا کمپرس گرم بروید. حرارت را هر بار 20 دقیقه اعمال کنید. اگر هنوز درد دارید، بین بسته های گرم و سرد تغییر دهید – هر کدام که به بهترین وجه ناراحتی شما را تسکین می دهد.

معمولاً اولین انتخاب هستند..

کشش و فعالیت. یادگیری نحوه انجام حرکات کششی مناسب از مربی با تجربه کمردرد می تواند کمک بزرگی باشد. آنها همچنین ممکن است به شما کمک کنند تا به سایر تمرینات تقویتی عمومی، تقویت عضلات مرکزی و تمرینات هوازی ادامه دهید.

اگر رویکرد درمانی خودمراقبتی بعد از چند هفته کمکی نکرد، باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

درمان های محافظه کارانه

درمان های محافظه کارانه یک قدم بالاتر از خوددرمانی است. اگر خودمراقبتی مفید نبود یا اگر علائم شما به اندازه کافی شدید باشد که نیاز به مراقبت بیشتر داشته باشد، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما می تواند این موارد را به عنوان گزینه هایی ارائه دهد.

درمان های محافظه کارانه می تواند شامل درمان های مشابه خودمراقبتی باشد، اما با راهنمایی ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما. آنها همچنین می توانند شامل موارد زیر باشند:

داروهای تجویزی. داروهای مسکن، شل کننده های عضلانی و سایر داروها ممکن است به علائم سیاتیک کمک کنند. سایر داروها، مانند داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و داروهای ضد تشنج نیز ممکن است در صورت داشتن درد مزمن یا مبتنی بر عصبی کمک کنند.

فیزیوتراپی. هدف فیزیوتراپی یافتن حرکات ورزشی است که با کاهش فشار روی عصب، سیاتیک را کاهش می دهد. گزینه ها شامل تمرینات کششی یا فعالیت های کم تاثیر مانند پیاده روی، شنا یا ایروبیک در آب است.

تزریقات ستون فقرات. تزریقاتی مانند کورتیکواستروئیدها ممکن است تسکین کوتاه مدت (معمولاً تا سه ماه) را فراهم کنند. اینها معمولاً شامل بی حسی موضعی می شوند، بنابراین ناراحتی کمتری وجود دارد. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما می‌تواند در مورد این فرآیند بیشتر به شما بگوید.

درمان های جایگزین این درمان ها به طور فزاینده ای محبوب هستند و گزینه هایی غیر از درمان های پزشکی استاندارد یا داروها را ارائه می دهند. آنها شامل مراجعه به یک کایروپراکتیک برای تنظیم ستون فقرات، یوگا، طب سوزنی و موارد دیگر هستند. ماساژ درمانی همچنین ممکن است به اسپاسم عضلانی که با سیاتیک رخ می دهد کمک کند. بیوفیدبک همچنین می تواند به شما در مدیریت درد و کاهش استرس کمک کند.

گزینه های جراحی برای سیاتیک

هنگامی که سیاتیک شدیدتر است، جراحی ممکن است بهترین گزینه باشد. معمولا، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی عمل جراحی را توصیه نمی کنند، مگر اینکه علائمی داشته باشید که نشان می دهد آسیب عصبی رخ می دهد یا قریب الوقوع است.

منبع:clevelandclinic.org

محقق: یونس شعبان دارای مدرک کارشناسی ماساژدرمانی و کایروپراکتیک

جهت تماس با کارشناس ماساژ درمانی ما با شماره تلفن 09197867664تماس حاصل فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *