تمرینات اصلاحی و ورزش درمانی یک روش درمانی است که درک کامل و دقیقی از آناتومی، حرکت شناسی، بیومکانیک و تعادل و استراتژی های ساختاری بدن دارد. انجام صحیح تمرینات اصلاحی به بهبود کیفیت حرکات مفاصل، ظرفیت قلبی عروقی و کیفیت کلی زندگی کمک می کند.

تمرینات اصلاحی به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

دسته اول ورزش های اصلاحی برای کسانی است که در اثر ورزش نامناسب، اختلالات مادرزادی یا برخی بیماری های اکتسابی دچار اختلالات مفصلی و ستون فقرات شده اند. معمولا این افراد از اختلال خود آگاه هستند و برای درمان و کنترل شرایط اسکلتی عضلانی خود به دنبال درمان و فیزیوتراپی هستند. برخی از شایع ترین این اختلالات عبارتند از: کیفوز، اسکولیوز، بالگ، زانویی ضربانی، لوردوز بیش از حد کمری، عدم تقارن لگن، عدم تقارن شانه ها، شانه های گرد و غیره.
تصویر

دسته دوم تمرینات اصلاحی مربوط به افرادی است که فعالیت های روزانه تکراری، وضعیت بدنی نادرست در فعالیت های روزانه، ارگونومی نامناسب یا شرایط نامناسب محیط کار، وضعیت های نادرست خوابیدن و … را دنبال می کنند و از درد و اسپاسم متناوب رنج می برند. برای درمان و رهایی از این دردها نزد فیزیوتراپیست ها می آیند.

دسته سوم تمرینات اصلاحی مربوط به افرادی است که نه مشکل اسکلتی عضلانی خاصی دارند و نه از درد و اسپاسم عضلانی رنج می برند. این گروه از تمرینات اصلاحی برای بهبود وضعیت جسمانی افراد، جلوگیری از بروز آسیب های اسکلتی عضلانی، افزایش قدرت عمومی بدن، افزایش قدرت عضلانی و بهبود قدرت قلبی عروقی افراد و … استفاده می شود.

امروزه به دلیل مکانیزه شدن سبک زندگی، کاهش تحرک افراد، ارگونومی نادرست محیط های کاری و عادات غذایی نامناسب، استفاده از تمرینات اصلاحی برای اکثر افراد جامعه ضروری است. برخلاف تصور عموم، استفاده از ورزش های اصلاحی و ورزش درمانی منحصر به بیماران نیست و افرادی که هیچ گونه درد و اختلالی ندارند نیز می توانند از این خدمات فیزیوتراپی استفاده کنند.
تصویر

اهمیت تمرینات اصلاحی زمانی مشخص می شود که به دنبال یک سبک زندگی نادرست و کم تحرک، با افزایش سن، افراد دچار ضعف عضلانی، تحلیل رفتن مفاصل، کاهش ظرفیت قلبی عروقی و تحلیل ساختار اسکلتی عضلانی شوند.

بنابراین با ورزش صحیح و اصلاحی می توان از بسیاری از اختلالات جسمانی مانند آرتروز، کوتاهی عضلات، کاهش انعطاف بافت، کاهش ظرفیت قلبی عروقی، درد مفاصل و بسیاری از مسائل دیگر پیشگیری کرد.

بسیاری از اختلالات اسکلتی عضلانی اکتسابی هستند و ریشه در عادات کودکی فرد دارند. بنابراین با بررسی دقیق وضعیت اسکلتی عضلانی کودکان توسط فیزیوتراپ به راحتی می توان برای کنترل و درمان بسیاری از آسیب های اسکلتی برنامه ریزی کرد و حتی از بروز بسیاری از آنها جلوگیری کرد.

ما می توانیم یک برنامه آموزشی دقیق و خاص برای شما تنظیم کنیم. برنامه تمرینی شامل تمرینات کششی، تمرینات اصلاحی، تمرینات تقویتی و تمرینات هوازی می باشد. همچنین شامل توصیه های مناسب برای انجام فعالیت های روزانه شما می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *