شایع ترین آسیب های ورزش والیبال

آسیب های رایج والیبال در ورزشکاران جوان

والیبال تنها پس ازفوتبال، یکی از بالاترین نرخ‌های مشارکت در سراسر جهان را دارد، از جمله والیبال داخل سالن و والیبال ساحلی. این یکی از ورزش های تیمی منحصر به فرد است که به دو رویداد المپیک مجزا – داخل سالن و ساحل تبدیل شده است.

اگرچه الگوهای آسیب بین والیبال داخل سالن و والیبال ساحلی متفاوت است، آسیب های مشابهی معمولا بین این دو ورزش دیده می شود. به طور کلی، آسیب های ناشی از استفاده بیش از حد به دلیل میزان تکرار، تکنیک نامناسب و نوع سطح بازی، شایع تر از آسیب های حاد است. شرایط استفاده بیش از حد از زانو، شانه و کمر در والیبال غیرعادی نیست.

آسیب های مچ پا

پیچ خوردگی مچ پا شایع ترین آسیب حاد است که در ورزشکاران والیبال دیده می شود و حدود 40 درصد از کل آسیب های مربوط به والیبال را تشکیل می دهد. زمانی که بازیکن حریف روی پای بازیکن دیگری فرود می‌آید، معمولاً روی تور رخ می‌دهد. هنگام مواجهه با پیچ خوردگی مچ پا، مهم است که قبل از بازگشت به بازی، آسیب را به اندازه کافی تحت نظر یک مربی ورزشی یا فیزیوتراپ بازتوانی کنید.

پیچ خوردگی مکرر مچ پا در عرض 6 ماه پس از آسیب اولیه، به دلیل توانبخشی ناکافی، بسیار شایع است. یک مطالعه نشان داد که تمرین تخته تعادل برای بازیابی تعادل ابزاری موثر برای کمک به جلوگیری از آسیب های مکرر مچ پا در بازیکنان والیبال است.

صدمات دست

ضربه به انگشتان بسیار شایع است، به ویژه در هنگام تنظیم و انسداد. بیشتر آسیب های انگشت در والیبال شامل رگ به رگ شدن مفصل، پارگی تاندون و دررفتگی است. اشعه ایکس در اکثر آسیب های انگشت در والیبال برای ارزیابی شکستگی ها نشان داده می شود.

آسیب های زانو

ماهیت والیبال مستلزم پرش های انفجاری مکرر است که فشار زیادی به تاندون کشکک وارد می کند و در نتیجه باعث درد در این ناحیه می شود. در برخی مواقع، تقریباً نیمی از ورزشکاران والیبال به تاندونیت کشکک مبتلا می‌شوند که برای بسیاری به عنوان «زانوی جامپر» شناخته می‌شود. شایع ترین محل درد جایی است که تاندون کشکک به قطب پایینی کلاهک زانو می چسبد. درمان شامل تمرینات کششی و تقویتی است و استفاده از تسمه تاندون کشکک گاهی می تواند درد را بهبود بخشد. برای برخی از ورزشکاران، ممکن است یک دوره استراحت از فعالیت های پرش لازم باشد.

اگرچه به اندازه تاندونیت کشکک شایع نیست، پارگی رباط صلیبی معمولا در والیبال در حین مانور برش یا زمانی که ورزشکار از یک پرش ناشیانه پایین می آید، رخ می دهد. اکثر ورزشکارانی که مایل به بازگشت به ورزش های پرتقاضا مانند والیبال هستند، معمولاً ترمیم جراحی را برای بازسازی رباط انتخاب می کنند. از آنجایی که بسیاری از ورزشکاران در بازگشت به ورزش های سطح بالا و عوارض بالقوه طولانی مدت پس از پارگی ACL مشکل دارند، تاکید زیادی بر برنامه های پیشگیری شده است.

آسیب های شانه

بازیکنان والیبال به طور مکرر از شانه های خود برای سرویس های بالای سر، اسپک زدن و مسدود کردن استفاده می کنند که معمولاً منجر به درد شانه می شود. استفاده بیش از حد از عضلات روتاتور کاف می تواند منجر به تاندونیت یا پارگی روتاتور کاف شود که در بزرگسالان بیشتر از ورزشکاران جوان دیده می شود، اگرچه ممکن است رخ دهد. بیشتر اوقات، درد ناشی از بی ثباتی شانه و گیرافتادگی ناشی از آن چیزی است که ما معمولاً در ورزشکاران جوان خود می بینیم. علاوه بر عضلات روتاتور کاف، رباط هایی نیز وجود دارند که به تثبیت مفصل شانه در حین حرکت کمک می کنند.

در والیبال، بازوی بازیکن معمولاً در موقعیت‌های شدید و چرخش برای ضربه زدن قرار می‌گیرد. زمانی که این عضلات و رباط‌ها بیش از حد کار می‌کنند و نمی‌توانند حرکات بیش از حد شانه را مهار کنند، بازیکن ممکن است احساس کند که شانه ناپایدار است و معمولاً هنگام برخورد روتاتور کاف و لابروم (غضروف) به ساختارهای داخل مفصل شانه دچار درد می‌شود. حرکت بیش از حد شانه با گذشت زمان، این همچنین می تواند منجر به پارگی لبروم شود.

درد پایین کمر

کمردرد در والیبالیست ها به دلیل خم شدن و چرخش مکرر تنه بسیار شایع است. کشیدگی‌های کمر شایع‌ترین آسیب کمر است، اگرچه اکستنشن مکرر کمر در هنگام ضربه زدن و نشستن نیز می‌تواند فشار زیادی بر استخوان‌های کمر وارد کند. این می تواند منجر به شکستگی های استرسی مهره در ستون فقرات شود که به عنوان اسپوندیلولیز شناخته می شود، که یک علت بسیار شایع کمردرد در والیبالیست ها است. به ویژه نوجوانان در برابر این آسیب بسیار آسیب پذیر هستند زیرا استخوان های مهره آنها هنوز در این ناحیه ضعیف است.

اگرچه والیبال در مقایسه با سایر ورزش‌های برخوردی، ورزشی نسبتاً ایمن است، اما الگوهای آسیب‌دیدگی منحصربه‌فردی دارد. به خصوص آسیب های ناشی از استفاده بیش از حد از زانو، شانه و کمر.

نکته: اسپوندیلولیزبه بیماری گفته می شود که باعث پارگی یاشکافی در قوس مهره می شودبدون جابه جایی مهره نخاعی شکستگی استرسی مهرهای ستون فقرات یا کمر نیزمی گویند   

تحقیقات یونس شعبان کارشناس رسمی ماساژ درمانی و کایروپراکتیک

جهت مشاوره درمان آسیب های خود با کارشناس رسمی ما تماس حاصل فرمایید :09197867664

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *